דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


תשוקה למתוק 

מאת    [ 22/02/2014 ]

מילים במאמר: 376   [ נצפה 3736 פעמים ]

מי לא אוהב מתוק?! 

אולי תופתעו, אך הכמיהה הזו למתוק היא טבעית.

כאשר אנו אוכלים מתוק, הסוכר מתפרק בגופינו והופך לגלוקוז, שהוא ה"דלק" שלנו.
הגלוקוז הוא מקור אנרגיה חשוב ביותר עבור גופינו ומקור אנרגיה חיוני ולרוב, בלעדי, עבור המוח שלנו.

לכן, תשוקה למתוק היא דרך של הגוף לאותת לנו שיש לו צורך ב"דלק" שלו.

עכשיו, כמו בחיים, יש דלק ויש דלק!

מה הכוונה?

סוג הסוכר, וגם המזון הנלווה אליו, קובעים את קצב ההתפרקות של הסוכר בגופינו.
כאשר קצב ההתפרקות הוא מהיר, נוצרת עליה חדה ברמת הסוכר בדם ואח"כ נפילה חדה ברמתו, נפילה שגורמת לתחושת עייפות ורעב, רעב לעוד מתוק, כמובן.
בנוסף, התנודתיות הקיצונית הזו, ברמת הסוכר בדם, מתישה את הלבלב, שאחראי להפריש אינסולין. שכן, תפקיד האינסולין הוא להכניס את הסוכר, מהדם, אל התאים. התשה זו היא הגורם לסכרת סוג 2.
לעומת זאת, קצב התפרקות איטי והדרגתי גורם לעלייה מתונה, אך מתמשכת, ברמת הסוכר בדם ולכן, לרמת אנרגיה יציבה ומתמשכת ולהשקטת התשוקה למתוק.

כאשר אנו צורכים את הסוכר שלנו מממתקים וממזון מעובד לעייפה, אנו צורכים סוכר שמתפרק מאוד מהר ובנוסף, אנו מקבלים "פחמימות ריקות". פחמימות, שמעט מאוד חומרים מזינים, אם בכלל, נלווים אליהן.
מנגד, כאשר אנו צורכים סוכר, מפחמימות מורכבות, דוגמת אורז מלא, וממזון טרי ואיכותי, אנו מקבלים סוכר שמתפרק יותר לאט, הודות למבנה המורכב שלו, ו/או הודות לסיבים שיש בו (למשל, פירות).
יתר על כן, אנו גם מקבלים בונוס; ויטמינים ומינרלים, החיוניים לתקינות בריאותנו הגופנית והנפשית.

מן הסתם שמתם לב, כי צריכת ממתקים, חטיפים ומזון מעובד מרגילה את החיך לטעמים חזקים וממכרים. יוצא שהאוכל כבר לא טעים לנו, אם לא מוסיפים לו סוכר או מלח ובכמויות גבוהות.
הסוכר המיותר הזה, לא רק שהוא לא מזין, הוא גם מזיק (על כך אפרט יותר במאמר הבא) וככל פחמימה מיותרת, הוא הופך לשומן, תוספת למאגר לזמן חירום, שבינינו, איננו מגיע, כמובן...

אז מה עושים?

מספקים לגוף את הסוכר שהוא צריך, אך דואגים שהוא יהיה ממקור טוב ומזין!

מעדיפים אורז מלא ולחם מקמח מלא, על פני אורז ולחם לבן, מוסיפים פירות וירקות לתזונה שלנו וככלל, מעדיפים מזון טרי ולא מעובד.

באופן אישי, אני יכולה לספר לכם, כי כאשר התחלתי לאכול פירות בבוקר, החשק שלי למתוק ירד פלאים, ואפילו בלי שהתכוונתי לכך!

מה יותר טוב מזה?! :)




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב